Mi a coaching?

Mi a coaching képe

Mi a coaching?

Manapság sokat hallhatsz a coaching módszerről mind az üzleti- mind a magánéletben. Valójában mit adhat Neked az, ha eljössz hozzánk és belevágsz egy coaching folyamatba?

A coaching hozzásegít Téged ahhoz, hogy konkrét célokat jelölj ki és elérd azokat.

A beszélgetésünk során a múlt helyett a jelenre és a jövőbeli vágyott célok elérésére koncentrálunk. Segítséget nyújtunk ahhoz, hogy új szemszögből értelmezd a Téged foglalkoztató kérdéseket mozgósítva a belső erőforrásaidat.  Az elméleti problémamegoldás mellett a gyakorlati megvalósításra koncentrálunk, a konkrét lépések elérését segítjük és kézzel fogható eredményekre törekszünk a Téged foglalkoztató témában.

A coaching rendkívül hatásos eszköz magánéleti és munkahelyi nehézségek megoldására egyaránt.  Coachként professzionális támogatást nyújtunk Neked, amelyek új lehetőségek feltárulását eredményezhetik az életedben. A folyamat során bekövetkező változásokat coachként figyelemmel követjük, és erre reflektálunk, annak érdekében, hogy a maximumot hozhasd ki magadból, és elérhesd a célod.

Az ülések

Az ülések általában 1-1,5 órásak négyszemközti beszélgetésben. Hetente, vagy két-háromhetente találkozunk, az ülések száma a témádtól és a megállapodástól függ, általában 4-12 alkalom. Mindezt az első találkozásunk alkalmával beszéljük meg, ezen túlmenően ekkor átbeszéljük kinek mi a felelőssége, és hogyan dolgozunk majd együtt.

Fontos az őszinteség, ezt kérem tőled (így van értelme), biztos lehetsz benne, hogy én is így működöm, őszinte visszajelzéseket (elismerést és/vagy építő kritikát) adok neked a folyamatunk során bármilyen kérdést is hozol az üléseinkre. A coaching során elhangzottakat bizalommal kezeljük, és maximális titoktartást biztosítunk.

A coaching eredményorientált folyamat, azon dolgozunk, hogy sikeresen elérd a kitűzött célokat.

A coachként a Te sikeredet tartjuk szem előtt, azt szeretnénk,  hogy Te eredményessé válj az általad fontosnak tartott életterületen. Rólad szól az ülés, a Te fejlődésedről, eredményességedről, jóllétedről és mi ehhez nyújtunk támogatást professzionális coach technikákkal és eszközökkel.

Hallhattál már:

– vezetői (executive) coachingról, üzleti (business) coachingról

– életvezetési (life) coachingról

Vezetői és üzleti coaching

A vezetői és az üzleti coaching során a munkahelyi működésed van a középpontban. Coachként a munkahelyi hatékonyságod fejlődéséhez adunk segítséget, az eredményességedet maximálisan támogatjuk. Döntések meghozatalában, készségek fejlesztésében (pl. érdekérvényesítés), konfliktusok kezelésében, stratégiai, csoport és egyéni célok kijelölésében és elérésében várhatsz támogatást tőlünk.

Életvezetési coaching

Az életvezetési coaching témakörében szerepelhet az egész életed (a karrier és a munka egyaránt), ez a személyes jövőképről, annak megalkotásáról, és a személyes célok kitűzéséről szól. Akkor igazán hatásos, ha az életünk bizonyos szakaszában elakadást tapasztalunk, szeretnénk továbblépni, vagy új lendületre van szükségünk.  Nagyon különböző témákkal jönnek klienseink, ezek közül a leggyakoribbak: párkapcsolati nehézségek, gyermeknevelés, konfliktuskezelés, döntések meghozatala, új pálya elindítása, stresszkezelés, önismeret, anyagi nehézségek megoldása.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet és motivált vagy coaching folyamatban való részvételre, szeretettel várjuk jelentkezésedet! Bízz a folyamatban!