Konfliktuskezelés tréning

Konfliktuskezelés tréning

A konfliktusok, idegeskedés, stressz gyakori probléma. A konfliktusokat érdemes tudatosan kezelni, hiszen így jelentősen csökkenthető a stressz és növelhető a teljesítmény. Konfliktusokban gyakran ösztönösen cselekszünk. A konfliktuskezelés hatékonyabbá tehető a tudatosságunk növelésével, a konfliktuskezelési stratégiák helyzetfüggő alkalmazásával. Vannak olyan technikák, amelyek alkalmasak a konfliktusok megelőzésére, és olyanok is, amelyek a már jelen lévő konfliktusokat oldják.

A konfliktuskezelési tréning célja a konfliktusok eredményes és tudatos kezelése, a kommunikáció eredményessé tétele, valamint a konfliktus-megelőzés lehetőségeinek tudatosítása.

A tréning résztvevői beazonosítják saját jellemző konfliktuskezelési stílusukat, tudatosítják a különböző technikák előnyeit és lehetséges hátrányait. Képessé válnak az adott szituációban tudatosan választani a lehetséges stílusok közül céljaiknak megfelelően.
Az önuralom gyakorlatban való működtetése mellett a másik fél megnyugtatására is kapnak különböző technikákat a résztvevők. 

A képzés gyakorlatorientált, a helyzetgyakorlatok során szerepet cserélhetnek a konfliktusban szereplő másik féllel, ezáltal erősödik az empátia, az új készségek, technikák hamarabb beépülnek, hiszen megélésre, kipróbálásra kerülnek.

A konfliktusok megelőzésére is hangsúlyt fektetünk a tréning során, a résztvevők a bizalomépítés, kapcsolatépítés technikáit megismerhetik és gyakorolhatják.

 

Jelentkezem!