Asszertivitás tréning

Asszertivitás tréning

Az asszertivitás ötvözi az önérvényesítést és a mások érdekeinek figyelembe vételét, érdekképviseletet. Jó hír, hogy tanulható, fejleszthető, elsajátítása megkönnyíti az ügyfelekkel és munkatársakkal kapcsolatos konfliktushelyzetek megoldását.

Az asszertivitás gyakorlása építi a személyiséget, hozzájárul önértékelésünkhöz, érdemes elsajátítani. Azt a képességet jelenti, hogy ki tudjuk fejezni mind pozitív, mind pedig negatív érzéseinket tisztán, anélkül, hogy ezzel bántanánk a másikat, vagy rombolnánk a kapcsolatot. Az asszertív ember képes kommunikálni igényeit, kívánságait és képes meghallani, megérteni mások érdekeit, elvárásait is.

A tréning célja: a résztvevők ismerjék meg önérvényesítés szintjüket (passzív, asszertív, agresszív), hiszen az ezzel kapcsolatos önismeret az első lépcső az asszertív viselkedés fejlődéséhez. Cél, az eredményes asszertív technikák megismerése és gyakorlása, a konfliktuskezelési stratégiák megismerése és helyzethez illő alkalmazásának elsajátítása.

A tréningen résztvevők képessé válnak arra, hogy a nehéz helyzetekben tudatosan válasszanak stratégiát, partneri módon viselkedjenek, képviseljék érdekeiket, magabiztosabban kommunikáljanak. Ennek hatására növelik a munkahelyi teljesítményüket, és saját jó érzésüket is.

Jelentkezem!